خواص آوکادو . آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود ۶ متر می رسد . آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد .
کلیات گیاه شناسی
![]() |
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود ۶ متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد . منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است . برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و دارای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است / مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده اند .
ترکیبات شیمیایی:
آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است . دانه گیاه دارای مقدار کمی ( در حدود ۲ درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است . روغن دانه آووکادو درای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد . در یکصد گرم آووکادو مواد زیر موجود است :
آب | ۸۰ گرم |
انرژی | ۱۵۰ کالری |
پروتئین | ۱/۸ گرم |
چربی | ۱۴ گرم |
مواد نشاسته ای | ۵ گرم |
کلسیم | ۸ میلی گرم |
فسفر | ۳۵ میلی گرم |
آهن | ۵/۰ میلی گرم |
پتاسیم | ۶۰۰ میلی گرم |
ویتامین آ | ۲۵۰ واحد |
ویتامین ب ۱ | ۰/۰۸ میلی گرم |
ویتامین ب ۲ | ۰/۱۵ میلی گرم |
ویتامین ب۳ | ۱/۴ میلی گرم |
ویتامین ث | ۱۲ میلی گرم |
خواص داروئی:
- جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است .
- آووکادو تقویت کننده معده است .
- نفخ و گاز معده را از بین می برد .
- برای درمان یرقان مفید است .
- جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .
- آووکادو تقویت کننده بدن است .
- آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا درای مواد معدنی بسیاری است .
- آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آووکادو استفاده کنند .
- آووکادو بدن را قلیایی کرده و تمیز می کند .
- چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی دارد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .
- برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .
- خستگی را برطرف می کند .
- ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .
- بیخوابی را درمان می کند زیرا درای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خود آووکادو بخورید .
- برای درست کردن سس سالاد از آووکادو استفاده کنید .
طرز استفاده:
روغن آووکادو دارای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی دارد .
- روغن آووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهید .
- برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقداری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .
- شوره سر را از بین می برد .
- برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید .
- روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادابی می دهد . و بالاخره آووکادو بهترین ماسک برای برطرف کرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است . برای این منظور آووکادو را پوست کنده و له کنید و بصورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشوئید .
مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .
درختان آوکادو
درختان آوکادو متعلق به نواحی استوایی و نیمه استوایی میباشند که با تعدادی استثنا ، در مناطقی که نسبتا فاقد سرما هستند سازگار میشوند. مکزیک بزرگترین تولید کننده آوکادو در جهان محسوب میشود. تولید تجاری این میوه در آمریکا که دومین تولید کننده عمده این میوه میباشد تقریبا به فلوریدا و کالیفرنیا محدود میشود. همچنین مقادر بسیاری کمی از این میوه در تگزاس و هاوایی تولید میشود. فصول متناوب رویش گونههای مختلف این میوه در فلوریدا و کالیفرنیا باعث شده تا تقریبا در تمام سال این میوه را داشته باشیم و قیمت آن در ماههای تابستان به پایینترین حد خود میرسد.
گزینش و نگهداری
بیشتر آوکادویی که شما در بازار میبینید سفت و نرسیده هستند چون احتمال فساد و خرابی آنها کمتر است. زمانی که آوکادو خیلی سفت است برای رسیدن به چند روز زمان نیاز دارد اما آوکادویی که با کمی فشار فرو رود، پخته است. اگر فشردن این میوه گودالهای بزرگی در سطح آن ایجاد نماید نشاندهنده پخته بودن بیش از حد میوه است که در این صورت برای پوره مناسب میباشد. آوکادوی سفت و نپخته باید دردمای اتاق نگهداری شود و معمولا برای رسیدن به سه تا شش روز زمان نیاز است.
آوکادو را به همراه یک عدد سیب ، موز ، گوجه فرنگی یا گلابی داخل پاکت کاغذی بگذارید این میوهها تولید گاز اتیلن میکنند که فرآیند رسیده شدن آوکادو را تسریع میکند. هرگز آوکادو را داخل یخچال نگذارید زیرا با این کار هرگز رسیده نمیشوند. آوکادوی رسیده باید حداکثر مدت یک هفته در یخچال نگهداری شود. آوکادوی خوب درشت است و مقدار زیادی رطوبت دارد. اگر پوست آن شکسته نشود خود میوه آسیب نخواهد دید.
گونههای آوکادو
در فلوریدا و کالیفرنیا گونههای مختلفی از آوکادو رشد میکند که دارای پوست سبز روشن تا سیاه هستند که بعضی از آنها دارای بافت صاف و بعضی دیگر زبر میباشند و اندازه آنها از چند اونس تا چندین پوند متفاوت است. مقدار چربی گونههای کالیفرنیا به میزان قابل ملاحظهای بیشتر بوده و بنابراین خامهایتر و خوش طعمتر از آوکادوهای درشت فلوریدا هستند که محتوی آب ، چربی کمتر و لذا طعم بیمزهتری میباشند.
گونههای کالیفرنیا
- آوکادوهای Bacon: اندازه متوسط دارند شکل آنها بیضی و دارای پوستی نازک ، سبز و نرم و گوشتی سبز- زرد میباشند.
- آوکادوهای Fuerte: پوستی نازک ، نرم و سبز تیره دارند و شکل آنها شبیه گلابی با گوشتی خامهای به رنگ سبز روشن میباشد که تا وزن یک پوند دیده میشوند.
- آوکادوهایGwen: از نظر طعم ، ظاهر و بافت شبیه انواع Hass هستند فقط اندازه آنها بزرگتر است. رنگ پوست آنها در زمان رسیدن نیز سبز باقی میماند. پوست سبز ، زبر و ضخیم است اما گوشتی خامهای و قابل انعطاف به رنگ سبز – طلائی دارند.
- آوکادوهای Hass: معروفترین گونه کالیفرنیا محسوب میشود که در طول سال وجود دارند. پوست آنها در زمان رسیده سیاه و زبر است و یک پوند وزن دارند. شکل آنها بیضی و اندازه آنها از متوسط تا درشت است.
- آوکادوهایPinkerton: درشت هستند و شکل آنها مانند گلابی دراز است پوست آنها سبز رنگ با ضخامتی متوسط است که قدری زبر هستند. گوشت آن خامه مانند به رنگ سبز روشن است.
- آوکادوهای Reed: درشت و گرد هستند و دارای پوستی به رنگ سبز تیره و تاحدی زبر میباشند . گوشت این گونه از آوکادو روغنی است.
- آوکادوهای Zutano: درشت بوده و پوستی صیقلی به رنگ سبز- طلائی دارند و شکل آنها مانند گلابی است که گوشتی به رنگ سبز کمرنگ و بافت نرم دارا میباشد.
گونههای فلوریدا
گونههایی که در فلوریدا کشت می شوند از انواع غرب هند یا پیوندی Guatemalan و غرب هند هستند. مهمترین آنها از نظر تجاری Booth8 ، Choquette ، Hall, Lula, Monroe, Pollock و Simmonds میباشند. آوکادوهای Lula ریز تا متوسط و شبیه گلابی هستند که گاهی اوقات دارای یک گرده هستند. پوست آنها تقریبا نرم و گوشتی کمرنگ تا زرد مایل به سبز دارند.
خواص داروئی
- جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است.
- آووکادو تقویت کننده معده است.
- نفخ و گاز معده را از بین میبرد.
- برای درمان یرقان مفید است.
- جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف میکند.
- آووکادو تقویت کننده بدن است.
- آووکادو رشد بچهها را جلو میاندازد زیرا دارای مواد معدنی بسیاری است.
منبع : دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir
مطالب مرتبط :
-
1 خواص درمانی سیاهدانه برای سلامت بدن
-
2 خواص سکنجبین عنصلی (ساده) ، عوارض جانبی ، تداخلات غذایی و سایر نکات پیرامون
-
3 خواص روغن خیار، روش تهیه و موارد مصرف
-
4 خواص روغن شوید برای رفع درد مفاصل ، از بین برنده چربی ها و سایر فواید
-
5 خواص آلوئه ورا (صبر زرد) برای درمان یبوست ، ریزش مو ، گرفتگی کبد و سایر بیماری ها
-
6 خواص آقطی سیاه گیاهی (انگور کولی) برای رفع یبوست ، درد مفاصل ، سل و دیگر فواید
-
7 خواص بلوط برای رفع بواسیر ، درد و گاز معده ، کم خونی و سایر منافع برای زنان و خانواده
-
8 خواص انگور برای رفع یبوست ، تصفیه خون ، درمان نقرس و سیاه سرفه و سایر فواید
-
9 خواص گریپ فروت برای کلیه ، مثانه ، کیسه صفرا و سایر اعضا بدن
-
10 خواص موز و تاثیر آن بر کلسترول خون ، خونریزی ها و دیگر بیماری ها