خواص جو برای نقرس ، کم خونی و سردرد – سلامت زنان
سلامت نسل ها

خواص جو برای نقرس ، کم خونی و سردرد

خواص جو

خواص جو . جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد . غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است .

 


کلیات گیاه شناسی

جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد. برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره می‌باشد. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می‌شود، جو بهاره و جو پائیزه .جو بهاره در بهار کشت می‌شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می‌دهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت می‌شود و محتاج سرمای زمستان است.

 

img/daneshnameh_up/2/2c/hordeum3.JPG

خواص داروئی

  • غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است.
  • خاصیت نرم کنندگی دارد.
  • برای نقرس مفید است.
  • جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است.
  • ماء الشعیر برای درمان سل ، زخمهای ریوی و سردرد گرم مفید است.
  • ماء الشعیر خون‌ساز است و زود هضم می‌شود.
  • ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.
  • برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمتهای دردناک بگذارید.
  • در جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است.
  • بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
  • سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
  • کشک‌الشعیر برای مزاجهای گرم و اسهالهای صفراوی مفید است.
  • برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک‌الشعیر را قرقره کنید.
  • برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید.
  • جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند.
img/daneshnameh_up/e/ea/hordeum4.JPG

 

طرز استفاده

  • سمنو یا مالت جو: جو را می‌توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارت معتدل نگاهداری کنید تا جوانه بزند و هنگامی که جوانه به حد معینی رسید از آن مالت تهیه کنید. مالت جو دارای ویتامین C است.
  • ماء‌الشعیر: جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می‌شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می‌جوشانند و آنقدر آنرا می‌پزند تا دانه‌های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می‌کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می‌کنند.
  • کشک‌الشعیر: جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می‌جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می‌کنند و صاف می‌کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک‌الشعیر شبیه آش جو می‌باشد.
  • عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می‌آید که دارای مقدار ۶۰ درصد مالتوز ، ۱۰ درصد ساکارز ، ۲۰ درصد دکسترین و مقداری مواد معدنی و ویتامینهای گروه B است.

 

منبع : دانشنامه رشد  daneshnameh.roshd.ir

 

مطالب مرتبط :


دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت زنان