خواص شوید برای مادران شیرده ، تقویت معده و تاثیر بر اشتها – سلامت زنان
سلامت نسل ها

خواص شوید برای مادران شیرده ، تقویت معده و تاثیر بر اشتها

خواص شوید

خواص شوید . شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز می‌رسد. تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله به عنوان ضد تشنج ،‌ ضد درد ، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می‌رود.

 


کلیات گیاه شناسی

شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز می‌رسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه در اکثر نقاط دنیا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، ‌مصر ،‌آمریکا و چین پرورش داده می‌شود. میوه شوید بیضوی ، ‌مسطح و به طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است. رنگ آن قهوه‌ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره‌های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می‌شود.

تصویر

خواص داروئی

تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله به عنوان ضد تشنج ،‌ ضد درد ، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می‌رود. برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده و معده را تقویت می‌کند و انرژی به بدن می‌دهد. تخم شوید را می‌توان برای ناراحتی معده ، بی‌خوابی و ضد گاز معده بکار برد. خانمهای شیرده که شیر آنها کم است باید حتما روزی چند بار دم کرده تخم شوید بخورند و یا در غذای خود مصرف کنند که بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد.

طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می‌کردند که اثر تسکین فوری دارد. از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می‌شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدار ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند. در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند. در چین ، حتی شوید را برای کمردردهایی که به علت انقباض عضلانی باشد بکار می‌برند. یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می‌کنند.

 

طرز استفاده

برای باد فتق که از تخم شوید استفاده می‌کنند دستور آن به این صورت است که باید حدود ۴۰ گرم تخم شوید را بو دهید تا کاملا قهوه‌ای شود سپس آنرا کاملا آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید و بعدا آنرا با سرکه سیب مخلوط کرده و میل کنید.

منبع : دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir

مطالب مرتبط :


دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت زنان