خواص هندوانه برای مبتلایان به فشار خون و سایر بیماری ها - سلامت زنان
سلامت نسل ها

خواص هندوانه برای مبتلایان به فشار خون و سایر بیماری ها

خواص هندوانه

خواص هندوانه . هندوانه گیاهی است یکساله ویک پایه ساقه آن خزنده و پیچک درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد .تخم هندوانه دارای حدود ۳۰ درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

 


کلیات گیاه شناسی

 

img/daneshnameh_up/6/6c/hendoone.jpg

هندوانه گیاهی است یکساله ویک پایه ساقه آن خزنده و پیچک دارد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن کوچک و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .

 

 

 

ترکیبات شیمیایی:

هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد.

 

در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است:

آب ۹۲ گرم
پروتئین ۰/۵ گرم
مواد چربی ۰/۲ گرم
نشاسته ۶ گرم
کلسیم ۰/۷ میلی گرم
فسفر ۱۰ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
سدیم ۱ گرم
پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم
ویتامین آ ۶۰۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ث ۸ میلی گرم

تخم هندوانه دارای حدود ۳۰ درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

 

خواص داروئی:

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است .

  1. هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند .
  2. هندوانه معده را تقویت می کند.
  3. پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.
  4. مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد .
  5. هندوانه برای ورم مثانه مفید است.
  6. هندوانه بدن را تازه شاداب می کند .
  7. هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.
  8. آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است.
  9. برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید .
  10. برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید .
  11. برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید .
  12. هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند .

مضرات :

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیکه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست . اینگونه اشخاص  اگر می خواهند  هندوانه بخورند  باید آنرا با  شکر ، و  یا  عسل و یا  گل   قند بخورند .

همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود .

منبع : دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir

 

مطالب مرتبط :


دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلامت زنان