افسردگی دیس تایمی مزمن با علایم عودکننده غم و اندوه و ناامیدی به مدت چند سال است
دیس تایمی در زنان شایع است و اعتقاد بر این است که ارثی است. اگر چه این یک افسردگی خفیف است، کج خلقی هنوز هم یک بیماری جدی است. علائم دیس تایمی شبیه به علائم افسردگی است. با این تفاوت که تایمی مزمن است، وعلائم اغلب روزها اتفاق می افتد حداقل به مدت دو سال طول میکشد.
نوعی اختلال افسردگی که شدت آن از اختلال افسردگی اساسی کمتر است ولی مانند همان علائمی مانند اختلال در خوردن,ضعف مزمن و خستگی وجود دارد .دوره این اختلال مزمن است و ممکن است سال ها بدون تشخیص باقی بماند.
اختلال افسردهخویی (دیستایمی)
شدت آن از اختلال افسردگی اساسی کمتر است. در زنان شایعتر از مردان است و سیر مزمنتری دارد. شروع بیسروصدایی دارد. اغلب در افرادی رخ میدهد که سابقه فشارهای روانی طولانی مدت یا فقدانهای ناگهانی داشتهاند؛ غالباً بهصورت همزمان با سایر اختلالات روانشناختی بروز میکند.
(مثلاً سوءمصرف مواد، اختلال شخصیت،اختلال وسواس جبری). معمولاً علائم در اواخر روز شدت پیدا میکنند. اختلال عموماً بین 20 تا 35 سالگی شروع میشود، گرچه نوع زودآغاز آن قبل از 21 سالگی رخ میدهد. این بیماری درمیان بستگان درجه اول مبتلایان به اختلال افسردگی اساسی شایعتر است.
حداقل دو مورد از علائم زیر در آن دیده میشوند:
کاهش اشتها، پرخوری، مشکلات خواب، خستگی، عزت نفس پایین، تمرکز ضعیف یا اشکال در تصمیمگیری، و احساس ناامیدی در این بیماران مشاهده میشود.
ویژگی ها ی اختلال دیس تایمی
خلق افسرده در اكثر اوقات روز و در اكثر روزها به مدت حداقل دو سال. كه نشانه آن گزارش خود فرد از حالت درونیش باشد و یا مشاهده دیگران . نكته:در كودكان و نوجوانان. خلق میتواند تحریك پذیر باشد و مدتش حداقل یك سال باید باشد.
طی این دوره دو ساله اختلال (یك ساله در مورد كودكان و نوجوانان) فرد هرگز بیش از دو ماه فارغ از علایم ذكر شده در معیارهای الف و ب نبوده باشد.
طی اولین دوره دو ساله اختلال (یك ساله در مورد كودكان و نوجوانان) هرگز حمله افسردگی عمده ای رخ نداده باشد.
نكته :
میشود كه پیش از پیدایش اختلال دیس تایمی. حمله افسردگی عمدهای وجود داشته باشد. منتها باید در فروكش كامل باشد (یعنی به مدت دو ماه هیچ نشانه یا علامت چشمگیری وجود نداشته باشد) وانگهی پس از دو سال اول اختلال دیس تایمی (یك سال در كودكان و نوجوانان)میشود كه حملاتی از اختلال افسردگی عمده روی آن سوار شود. كه در این صورت اگر معیارهای حمله افسردگی عمده وجود داشته باشد. هر دو تشخیص را میتوان مطرح كرد.
هرگز نباید حملهای از نوع مانیا. مختلط. یا هیپومانیا وجود داشته باشد و معیارهای مربوط به اختلال سیكلوتایمی را نیز فرد هرگز نباید داشته باشد.
علایم مزبور نباید صرفا در سیر یك اختلال سایكوتیك مزمن نظیر اسكیزوفرنی یا اختلال هذیانی رخ داده باشد.
علایم مزبور نباید ناشی از اثرات جسمی مستقیم یكی از مواد (مثل داروهای مورد سوءمصرف. یا داروهای طبی) یا یكی از بیماریهای طبی عمومی (نظیر كمكاری تیروئید) باشد.
علایم مزبور به لحاظ بالینی ایجاد رنج و عذاب چشمگیر كرده باشد . یا كاركردهای اجتماعی. شغلی . یا سایر كاركردهای مهم فرد را به نحو قابل توجهی مختل ساخته باشد.
معین كنید كدام حالت است:
زود آغاز: آن است كه اختلال پیش از بیست و یك سالگی شروع شده باشد.
دیر آغاز: آن است كه اختلال در بیست و یك سالگی یا دیرتر شروع شده باشد.
معین كنید كه حالت زیر وجود داشته یا نه (در دو سال اخیر دیس تایمی)
منبع: دکتر سلام / hidoctor.ir
مطالب مرتبط:
- افسردگی ،احساس غم ،دلسردی یا نا امیدی و روش های رفع این بیماری
- مراقبه یا مدیتیشن چیست و چه فوایدی دارد؟
- بخندید و معجزه خنده را بر سلامت روح وجسم خود ببینید
- با استفاده از این نکات احساس پوچی را در زندگیتان از بین ببرید
-
1 آریتمی قلب ، انواع ، تشخیص و درمان
-
2 تست ورزش ، آماده سازی ، کاربرد و روش انجام آن
-
3 آشنایی با اکوی قلب و انواع و روش کار آن
-
4 تنگی نفس و علل ، انواع و درمان آن
-
5 بیماری روانپریشی یا سایکوز و علل ، علائم و درمان آن
-
6 قرص های خواب آور و آرام بخش و اثرات و عوارض آن ها
-
7 همه چیز درباره تست های عملکرد تیروئید (Thyroid Function Test)
-
8 تعریف مغز مه آلود یا مه روانی و علل بروز آن از دید متخصصین
-
9 وجود کلسیم در عروق آیا می تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را پیش بینی کند؟
-
10 ابراز احساسات ، بهترین پیشگیری از بیماری های روان تنی