سلامت نسل ها

خواص درمانی ریواس

Rate this post
Rate this post

ریواس با طعم ترش و ساقه‌های خوشرنگ به همراه بهار می‌آید، با توجه به خواص فراوان این گیاه بهتر است جایی برای آن در برنامه غذایی‌تان فراهم کنید. ریواس گیاهی است از تیره‏ ‏ترشک‏‌ها که به طور وحشی در اطراف رودخانه‌ها رشد ‌می‌کندبرخی افراد باید از مصرف ریواس پرهیز کنند به عنوان مثال افرادی که به سنگ‌های کلیوی (از نوع اگزالات) مبتلا هستند باید ریواس را از برنامه غذایی خود حذف کنند. همچنین مادران شیرده باید آگاه باشند که ممکن است مصرف ریواس توسط آنان در دوران شیردهی باعث اسهال در نوزادشان شود. اما در عین حال مصرف آن در کودکان برای رفع یبوست بسیار کمک‌کننده استریواس حاوی مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم است. بنابراین می‌تواند به خوبی فشار خون را تعدیل و به تنظیم آن کمک کند. همچنین تاثیر بسیار خوبی بر دستگاه گوارش دارد؛ چرا که ترشحات اسیدی معده را تنظیم کرده و با تحریک ترشح نمک‌های صفرای در هضم و جذب چربی‌ها موثر استافرادی که به ناراحتی روده و سوء جذب چربی دچار هستند جهت تامین ویتامین‌های محلول در چربی و بهبود هضم و جذب چربی‌های مفید غذایی می‌توانند از ریواس کمک بگیرندریواس در تحریک ترشح انسولین از لوزالمعده موثر است و می‌تواند به تنظیم قند خون در بیماران دیابتی کمک کند. به علاوه فیبر بالایی دارد و می‌تواند در تنظیم قند و چربی خون موثر باشد . فیبر بالا و انرژی اندک ریواس می‌تواند بدون دریافت کالری اضافی احساس سیری ایجاد و به کاهش وزن کمک کند 

اگر به یبوست مبتلا هستید بهتر است هفته‌ای دو تا سه مرتبه ریواس مصرف کنید. ریواس و آب آن در درمان تب، بی‌اشتهایی و یرقان به کار می‌رود که بهتر است آب ریواس در ترکیب با آب هویج، کرفس، خیار و سیب مصرف شود.  ریواس ویتامین C بالایی داردو به ترمیم زخم‌ها کمک می‌کند. بنابراین پس از عمل جراحی یا سوختگی و هرگونه آسیب وارده به پوست و بافت‌های بدن بهتر است از ریواس کمک بگیرید، همچنین مصرف آن پس از جراحی‌های چشم یا موارد ابتلا به کاتاراکت می‌تواند در تسریع بهبود چشم کمک‌کننده باشداین سبزی سرشار از انواع ترکیبات آنتی‌ اکسیدان است که می‌تواند در پیشگیری از پیری، بیماری‌های قلبی -عروقی، انواع سرطان و مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا موثر باشد

مریم صالحی کارشناس ارشد تغذیه


نظر بدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری