لاینسترنول ، قرص خوراکی پروژسترونی پیشگیری ازبارداری بوده که فقط مادران شیرده تا ۶ماه پس از زایمان می توانند از آن برای پیشگیری ازبارداری استفاده کنند . این قرص باید هرروز در ساعت معینی خورده شود. خدمت این قرص توسط کارکنان بهداشتی تعلیم دیده ارائه می شود. اثر بخشی این قرص هم زمان با شیردهی به کودک کمتر از شش ماه ۹۹ درصداست.
باورها و پرسش ها :
آیا قرص شیر دهی باعث می شود که شیر مادر زیاد شود؟
پاسخ : خیر. خوردن قرص پیشگیری ازبارداری مخصوص دوران شیردهی اثری برمقدارشیر مادر ندارد.
مادر شیرده تا زمانی که قاعدگی نداشته باشد حامله نمی شود و نباید از قرص شیردهی استفاده کند.
پاسخ : خیر. احتمال دارد که مادر شیرده ، حتی اگر قاعدگی برای او بوجود نیامده باشد نیز حامله بشود. به همین دلیل لازم است که مادر شیرده نیز حتما” از روش های پیشگیری مناسب استفاده کند.
خوردن قرص پیشگیری دوران شیردهی برای شیرخوار ضرردارد و باعث کم شدن ضریب هوشی کودک شده و حتی باعث می شود که کودک در سن بزرگسالی مبتلا به نازایی گردد.
پاسخ : خیر. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان بدهد خوردن قرص پیشگیری از بارداری دوران شیردهی ، باعث می شود که هوش کودک کم بشود و یا اینکه در سن بزرگسالی به نازایی مبتلا شود.
خوردن قرص پیشگیری دوران شیردهی باعث می شود که شیر مادر تلخ شده و طعم آن عوض بشود.
پاسخ : خیر. نوع غذای مادر ممکن است در تغییر طعم شیر او موثر باشد ولی باید به یاد داشت که خوردن قرص پیشگیری از بارداری دوران شیردهی اثری بر کیفیت شیر مادر از جمله طعم آن ندارد.
خوردن قرص شیر دهی به صورت یک روز در هفته کافی است.
پاسخ : خیر. هربسته قرص دوران شیر دهی دارای ۲۸عدد قرص است . این قرص ها باید پشت سرهم ، در یک ساعت مشخص و بدون هیچ فاصله ای بین بسته های قرص خورده شود، در غیر اینصورت استفاده از قرص شیر دهی تاثیری در پیشگیری ازبارداری ندارد و خوردن نامرتب این قرص به آسانی می تواند باعث به وجود آمدن بارداری ناخواسته شود.
قرص دوران شیردهی یک قرص ضعیف است و احتمال حاملگی با مصرف آن بالا است
پاسخ :این قرص فقط برای مادران شیردهی مناسب است که حداکثر تاشش ماه از زایمان آن ها گذشته باشد. اگر این قرص همزمان با شیردهی مادر و تاشش ماهگی کودک خورده بشود، اثربخشی آن حدود ۹۹% خواهدبود.
چرا اکثر افرادی که از قرص های پیشگیری دوران شیردهی استفاده نمی کنند قاعده نمی شوند؟
پاسخ : معمولا” برخی از خانم ها در دوران شیردهی قاعده نمی شوند . همزمانی این دوران با مصرف قرص های دوران شیردهی با توجه به نحوه استفاده از قرص ها که باید بدون فاصله بین بسته ها ادامه یابد در قاعده نشدن خانم ها در این دوران نقش دارد و این موضوع هیچ خطری برای سلامتی آنان ندارد.
آیا مصرف قرص های پیشگیری ازبارداری دوران شیردهی باعث درد و التهاب در پستان های مادر می شود ؟
پاسخ : خیر قرص دوران شیردهی باعث التهاب یا درد در پستان ها نمی شود . معمولا” دلیل درد و التهاب در پستان های مادر مسایل دیگری است که با شیر دادن مرتب و پشت سرهم مادر به کودک برطرف می شود.
آیا مادری که شیر مصنوعی به کودک خود می دهد هم می تواند از قرص دوران شیردهی استفاده کند؟
پاسخ : قرص دوران شیردهی فقط برای شش ماه اول تولد و همزمان باشیردهی مادر مناسب است . اگر مادر به کودک خود شیرندهد و از این قرص استفاده کند ، احتمال بارداری ناخواسته به شدت زیاد می شود. بنابراین اگر مادر به کودک خود شیرندهد ، باید به جای استفاده از قرص های دوران شیردهی از سایر روش های پیشگیری ازبارداری استفاده کند.
قرص شیردهی چه مقدار از شیر مادر ترشح می شود و تاثیری روی کودک دارد یاخیر؟
پاسخ : به طور کلی مقدار هورمون در قرص دوران شیردهی بسیار کم است . به همین خاطر ترشح آن هم در شیر مادر خیلی کم خواهد بود . به علاوه هورمونی که در قرص شیر دهی وجود دارد ، نه تنها هیچ اثری بر مقدار و کیفیت شیر مادر ندارد ، بلکه هیچ تاثیر بدی هم برای سلامت کودک ایجاد نمی کند . همه این ها به خاطر این است که این قرص فقط برای دوره شیردهی و برای اینکه مشکلی برای کودک در این دوره بوجود نیاید ساخته شده است .
مصرف قرص دوران شیردهی باعث کاهش میل جنسی می شود؟
پاسخ : خیر . قرص دوران شیردهی هیچ تاثیری برکاهش میل جنسی ندارد . شاید کم شدن میل جنسی در دوران شیردهی به دلیل عواملی مثل خستگی دوران شیردهی ،ضعف جسمی بعد از زایمان و کار زیاد مراقبت از نوزاد باشد . همچنین استفاده از این روش مانند سایر روش های مطمئن پیشگیری ازبارداری می تواند باعث آرامش خاطر در زمان ارتباط جنسی به دلیل پیشگیری از بارداری های ناخواسته باشد.
بین دوبسته قرص شیر دهی باید استراحت داده شود؟
پاسخ : خیر برای ایجاد اثر مناسب پیشگیری از بارداری به وسیله قرص دوران شیردهی نباید هیچ فاصله ای بین دوبسته قرص باشد و پس از تمام شدن یک بسته باید خوردن قرص از بسته جدید بلافاصله شروع شود.
مصرف قرص دوران شیردهی باعث لکه بینی وکم خونی می شود؟
پاسخ : احتمال بروز لکه بینی در ماه های اول مصرف وجود دارد و تا۳ -۲ ماه برطرف می شود و. این وضعیت تقریبا” با همه قرص ها و آمپول های تزریقی و آی یودی در ماه های اول وجود دارد . خیلی مهم است که به یاد داشته باشیم ،با توجه به اینکه مقدار این لکه بینی ها خیلی کم و دوره آن هم کوتاه است ،این لکه بینی باعث نمی شود که کم خونی در افراد بوجود بیاید.
منبع : آکاایران akairan.com