سلامت نسل ها

پرتقال غیر از بهبود سرما خوردگی چه خواصی دارد؟

Rate this post
Rate this post

پرتقال یکی از پرطرفدارترین میوه های زمستانی است که اغلب برای درمان سرما خوردگی ، این میوه را پیشنهاد می کنند. آیا می دانستید که یکی از بهترین روشها برای جلوگیری از سرطان معده ، مصرف پرتقال است؟ با خواص بی نظیر این میوه محبوب آشنا شوید.


خواص پرتقال غیر قابل انکار

همانطوریکه میدانیم پرتقال یکی از قدیمی ترین  و پرمصرف ترین مرکبات است که بشر از آن تا کنون استفاده کرده است وخواص پرتقال بخصوص در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است .ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود.

حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است .  سرشار از ویتامین های B,C دارای آهن ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و مس است.
تا پیش از پانزده سالگی، سرطان خون بیش از هر سرطان دیگری در کودکان رواج دارد. پژوهشگران دریافته اند کودکانی که تا دو سالگی در هفته ۴ تا ۶ بار پرتقال(یاآب آن)را می خورند میزان ابتلای آنان به سرطان خون در چهارده سالگی تا نصف کاهش می یابد. در شیر و یا غذای آردی آن ها یک تا سه قاشق کوچک قهوه خوری آب پرتقال اضافه کنیم تا آن ها را در مقابل ویتامین c بیمه کند و از ابتلا به بیماری اسکوربیت و راشیتیسم جلوگیری کند.

نکته:نوشیدن آب پرتقال به هیچ وجه به افرادی که زخم معده دارند توصیه نمی شود.

یک عدد پرتقال بزرگ چه دارد:

انرژی  ۸۶ کیلو کالری

پروتئین   ۲ گرم

هیدرات کربن  ۲۲ گرم

فیبر   ۴ گرم

ویتامین   c  ۹۷٫۸۹ میلی گرم

اسید فولیک  ۵۵٫۲ میکرو گرم

پتاسیم    ۳۳۳٫۰۴ میلی گرم

تیاسین   ۰٫۱۶ میلی گرم

خواص پرتقال

 

  1.  دانشمندان سوئدی کشف کرده اندکه خوردن آن ازسرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .
  2.  پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .
  3.  اسانس پرتقال ضد عفونت های میکربی است .
  4.   مقوی معده و ضد گاز معده است .
  5.   ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .
  6.  جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
  7.  خوردن آن ضد اسپاسم و آرام بخش است .
  8.  اسانس آن را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .
  9.  خون را تمیز می کند .
  10.  گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
  11.  برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در آن را خنثی می کند .
  12.  آب پرتقال در کودکان یک ساله سبب تسریع در آمدن دندانها می شود.
  13.   کرم روده را از بین می برد و پائین آورنده تب است.
  14.  «ویتامین C» به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک می کند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از «ویتامین C» از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می شود، ضروری است.
  15.  عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از «ویتامین C»  می باشد. افرادی که کمتر از ۱۲۵ میلی گرم «ویتامین C» در روز مصرف می کنند، ۴ برابر بیشتر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی که بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مرکبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید کمک می کند.

خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند . 
منبع : نمناک

namnak.com

 

مطالب مرتبط :

 


نظر بدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری