خواص عناب برای حافظه ، اشتها و رشد موی سر و دیگر فواید - سلامت زنان
سلامت نسل ها

خواص عناب برای حافظه ، اشتها و رشد موی سر و دیگر فواید

Rate this post
Rate this post

خواص عناب . عناب درختی است که ارتفاع آن تا ۸ متر می رسد . عناب دارای لعاب فراوان ف حدود ۵% مواد پروتئینی ، ۴%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد .

 


کلیات گیاه شناسی

عناب درختی است که ارتفاع آن تا ۸ متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج و معوج بالا می رود .
عناب بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد .
برگ های این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن کوچک و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت که عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشکل تخم مرغ ودارای یک هسته است .طعم عناب کمی شیرین است.

 

ترکیبات شیمیایی:

عناب دارای لعاب فراوان  حدود ۵% مواد پروتئینی ، ۴%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیک و اسید زی زی فوماتیک وجود دارد .

 

خواص داروئی:

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است .

  1. عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است .
  2. ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید .
  3. ادرار را زیاد می کند .
  4. عناب آرام کننده اعصاب است .
  5. خون را تمیز می کند .
  6. ضد سرفه است .
  7. خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند .
  8. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
  9. آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
  10. برای معالجه و التیام زخم های کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .
  11. هسته عناب خواب آرو است .
  12. خستگی شدید را برطرف می کند.
  13. رشد موی سر را زیاد می کند.
  14. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند .
  15. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.
  16. برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
  17. دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
  18. حافظه را تقویت می کند.
  19. کم اشتهایی را برطرف می کند.
  20. هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آورد.
  21. و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .

 

طرز استفاده:

جوشانده عناب : ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شکفته شود و ۱/۵لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .
خیس کرده عناب : تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .

 

مضرات :

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود .

منبع : دانشنامه رشد danesh.roshd.ir

 

مطالب مرتبط :

 

 


نظر بدید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری