خواص موز . موز گیاهی است علفی که مانند درختچه است . قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است . در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد .
کلیات گیاه شناسی
موز گیاهی است علفی که مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا ۲ متر می رسد . گل های آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت می شده است . در سال ۱۴۸۲ پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا کردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد و اکنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت می شود .
موز را هنگامیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .موز انواع مختلف دارد یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد .در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنندهنگامیکه موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .
ترکیبات شیمیایی:
قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است در صد گرم موز مواد زیر موجود است .
انرژی | ۱۰۰ کالری |
آب | ۷۰ گرم |
پروتئین | ۰/۸ گرم |
چربی | ۰/۲ گرم |
قند | ۶/۵ گرم |
کلسیم | ۸ میلی گرم |
فسفر | ۲۵ میلی گرم |
آهن | ۰/۷ میلی گرم |
سدیم | ۱ میلی گرم |
پتاسیم | ۳۷۰ میلی گرم |
ویتامین آ | ۱۹۰ واحد |
ویتامین ب۱ | ۰/۰۵ میلی گرم |
ویتامین ب ۲ | ۰/۰۶ میلی گرم |
ویتامین ب ۳ | ۰/۰۷ میلی گرم |
ویتامین ث | ۱۰ میلی گرم |
در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ،نوراپی نفرین ، دوپامین و کاته کولامین وجود دارد .
خواص داروئی:
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می کند . موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن می باشد.
- بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
- موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است.
- موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
- موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
- موز درمان زخم معده و روده می باشد.
- گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
- شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
- جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
- ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
- ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
- موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
- موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
- برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
- موز مدر است.
- موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کنند.
مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .
منبع : دانشنامه رشد daneshnameh.roshd.ir
مطالب مرتبط :
-
1 با مصرف توت بدن خود را سم زدایی کنید
-
2 خواص روغن خیار، روش تهیه و موارد مصرف
-
3 خواص آلوئه ورا (صبر زرد) برای درمان یبوست ، ریزش مو ، گرفتگی کبد و سایر بیماری ها
-
4 خواص آقطی سیاه گیاهی (انگور کولی) برای رفع یبوست ، درد مفاصل ، سل و دیگر فواید
-
5 خواص بلوط برای رفع بواسیر ، درد و گاز معده ، کم خونی و سایر منافع برای زنان و خانواده
-
6 خواص انگور برای رفع یبوست ، تصفیه خون ، درمان نقرس و سیاه سرفه و سایر فواید
-
7 خواص گریپ فروت برای کلیه ، مثانه ، کیسه صفرا و سایر اعضا بدن
-
8 خواص زرد آلو برای کم خونی ، بوی بد دهان ، ورم مفاصل و سایر بیماری ها
-
9 خواص تمبر هندی برای رفع تشنگی ، تب ، اسهال و سایر بیماری ها
-
10 خواص لیمو ترش برای پوست ، مو و دیگر اعضای بدن